2012. szeptember 12., szerda

Guilinggao Chinese Herbal Jelly (Guilinggao Kínai Gyógynövényes Zselé)

Sziasztok! Megint kisit eltérek az Európai termékektől, most egy kínai desszert zseléről beszélnék.  Ez a zselé egy gyógynövényes porból készül, az eredeti recept egy nagyon ritka (ma már veszélyeztetett) teknős fajtának a teknője alsó részéből őröltek finom port, és a recepthez adták.  Ez egy kicsit visszataszítónak tűnik, de nem kell aggódni, mert a desszert guilinggaot nem készítik ezzel a módszerrel, mégis ugyanúgy megvan a gyógyhatása.  Azért írok most erről a termékről mert már egy ideje fedeztem fel ezt a terméket, igaz hogy nem fogyasztom sűrűn, de pont illik a szépség témához.  Szeretném bemutatni azoknak akik esetleg látták már az ázsiai élelmiszerüzletekben, de nem tudták hogy mi is valójában, vagy nem merték kipróbálni.

Ehhez a zseléhez egy érdekes történet fűződik (ezt a Wikipedián olvastam).  Kína egyik császára himlőtől szenvedett, és a történet szerint majdnem meg is gyógyult a guilinggao fogyasztásának köszönhetően, de amikor a felesége meggyőzte hogy inkább a bálványimádásra szentelje az idejét, mivel azzal hamarabb meggyógyul, a végén belehalt betegségébe.  Tehát a tény az az, hogy a guilinggao zselé nagyon jót tesz a bőrnek és a szervezetnek, és ez is lenne ennek a bejegyzésnek a lényege :).

Tehát, a guilinggao zselé étel a bőrödnek, hosszabb kúrát nem tartottam, hogy valójában lássak valami különbséget a bőrömön, de amikor tehetem fogyasztom, mert ígyis úgyis jótékony hatással van a szervezetre, a gyógynövényes összetétele miatt :).  Most következik egy kis termékleírás: a guilinggao zselét kis fém dobozkákban árulják egyszemélyes fogyasztásra (kis kanállal is jön), de nagyobb kiszerelésekben is kapható.  Ízre erősen gyógynövényes, színe barnás-zöld, zselés, és valamennyire édesített, de épp hogy.  Nagyon frissítő hogy ha egy darabig a hűtőben tárolod fogyasztás előtt :).  Lehet hogy nem ízlene mindenkinek, de akkor is tudnám ajánlani, főleg hogy ha vannak olyanok akik kíváncsiskodtak, csak nem merték eddig kipróbálni.  Egészséges és frissítő, ráadásul jótékony hatással van a bőrre, próbáljátok ki ti is!





Hello!  Again, I'll be straying a bit away from just the European products, and will be concentrating on a Chinese dessert jelly.  This jelly is made from a herbal powder, and the original recipe even included the finely ground bottom shell of a rare tortoise (which today is extremely endangered).  I know that this will have already put you off, but not to worry, the dessert jelly version does not contain tortoise shell, but still retains its original health benefits.  The reason why I am writing an article on this product is because it fits into my overall main topic on beauty.  I would like to introduce this product to those who may have already been acquainted with it at their local Asian grocery store, but did not know what it was, or were a bit apprehensive in trying it.

An interesting story is tied to this herbal jelly (I've paraphrased from the article on Wikipedia).  A Chinese emperor suffered from smallpox, and according to the story almost cured himself of the illness by consuming large quantities of guilinggao herbal jelly.  His wife on the other hand convinced him to worship and idol instead because it would make him recover faster, and in the end he died from his illness.  Therefore the point of this article is that guilinggao herbal jelly is very good for your skin and body :).

Guilinggao jelly is pretty much skin food.  Although I haven't held a long course of consumption to actually notice any differences, I still eat it whenever I have the chance, because in the end it is good for your body due to its herbal ingredients :).  Now comes a short product description:  guilinggao jelly is sold in small tins for individual consumption (they even come with a small spoon), but it can also be purchased in larger tins.  It has a very strong herbal flavour, is brownish-green in colour and is somewhat sweetened, but just barely to retain its natural flavour.  It is very refreshing if you put it in the fridge for a little while before eating :).  This product may not appeal to everyone's palate, but I can still recommend you try it out, especially to those out there who have been curious, but haven't yet got round to trying it.  Guilinaggao herbal jelly is refreshing and to top it all off it is good for your health and your complexion, try it out if you can!

1 megjegyzés:

  1. Te jó isten, erről még nem is hallottam... de ez még nekem is durván extrém:D Tehát, jó a bőrre, gyógynövényes, picit édeskés, megjegyezve. Azt lehet tudni, hogy milyen gyógynövényből van benne több, vagy melyik dominánsabb benne? (A teknősalsóteknőjénekporjánkívül :)))))

    VálaszTörlés