2012. szeptember 2., vasárnap

Zsidótövisbogyó és Goji Bogyó Granulátumos Tea

Sziasztok!

Ez a bejegyzés ennek a két csodabogyóról fog szólni, jótékony hatásaikról, és finom telt ízeiről :).  A zsidótövisbogyó és a goji bogyó kezd egyre elterjetebbé válni az egészség piacon.  Ezt a teát egy mandzsúriai áruházban találtam, és akciósan vettem.  A dobozon azt állították, hogy üdítő és egészséges ital az egész család számára, és csak természetes alapanyagokat tartalmaz, nem tartalmaz tartosítószert.

Most a *zsidótövisbogyóról írnék egy pár sort.  "A zsidótövisbogyó húszszorosan több C vitamint tartalmaz mint a többi citruszos gyümölcs", ez nagyon jó az immunrendszer erősítéséhez, főleg a hideg és influenza ellen.   "Enyhíti a gyomorpanaszokat, a torokfájást, és enyhíti az étvágyat," tehát ideális diétákban.  "Jótékony hatással van a szív és érrendszerre és ráadásul gyorsítja az anyagcserét," hát nem szuper :p?  Ez a kis csodabogyó szinte mindenre képes, és elárulom, nagyon finom, ugyanúgy mint a *goji bogyó, amelyre most áttérnék...  "A goji bogyónak nagyon magas az antioxidáns tartalma, tízszer magasabb mint ami a szőlőban található, és akár tíz-harmincszorosa annak amely a vörösborban található."  Ráadásul "egészséges zsiradékot is tartalmaz, amely jótékony hatással van a szívre és az emésztésre, az izmoknak is nagyon jó hatással van mivel aminosavakat is tartalmaz."

Most következik egy két szó a tearól.  Granulátumos, hidegen és melegen iható, én forró teaként fogyasztva tudnám ajánlani.  Ízre kicsit a karamellára emlékeztetett, nagyon finom telt íze van, édes mivel mézzel van ízesítve.  Ezzel kezdem szinte minden reggelemet, üdítő, forró, édes, és nagyon finom :)!  Tökéletes a szervezet beindításához :D!  Tehát ezt a teát nem csak az egészséges összetevői miatt tudnám ajánlani hanem azért is, mert egy igazán élvezhető és finom ital amely szerintem nagyon sok embernek az ízvilágába illene :).

*többet is meg lehet tudni erről a két bogyóról, én most a lényegre tértem, a fenti linkekről fordítottam ezt az információt nektek






Jujube and Wolfberry Instant Tea Drink

Hi Everyone!

This entry will be about the jujube fruit or red date as it is also known and the goji berry and their various health benefits, and rich flavour :).  Both the jujube fruit and the goji berry are becoming increasingly popular on the health market and can be purchased in most supermarkets.  I found this tea at my local Manchurian market, and purchased it as a special buy one get one free offer.  The box stated that is was a health drink suitable for the entire family, and that is contained only natural ingredients and was preservative free.

I'm going to turn your attention to the *jujube fruit or red date, "The jujube fruit contains up to 20 times more Vitamin C than most citrus fruits", this is good news for our immune systems, especially when we need that extra protection against the cold weather and flu.  "It also eases stomach problems, sore throat and appetite", meaning that it is ideal for those on a diet, and to top it all off "It is good for the heart and circulatory system and even increases one's metabolism", incredible isn't it :p?  Now for the *goji berry...  "The goji berry is rich in antioxidants, containing 10 times more than what is found in grapes, and up to 20-30 times more than what is found in red wine."  Finally "the goji berry also contains healthy fats which are also good for the heart and digestion.  It is also good for your muscles because of its amino acid complex."

To conclude I'm going to give a brief description of the product itself.  The tea is granulated and can be drunk cold or hot, though I can recommend it hot.  Its rich flavour reminds me a bit of caramel, and it is sweet due to the added honey. This is what I pretty start each and every day with because it is refreshing, sweet and very tasty :)!  It's the perfect thing to get you going in the morning (the rhyme was unintentional :p).  Therefore, I can only recommend this drink not just because of its obvious health benefits, but also because it is an enjoyable, and tasty drink that I know will appeal to many people :).

* you can find out more about these two wonder-berries, I've only just written out the main points, please take a look at the links in the text which I have paraphrased from

4 megjegyzés:

  1. A goji bogyót most nálunk is nagyon felkapták, lehet kapni ilyen aszalt rágcsálós formában, meg szörpként is!

    VálaszTörlés
  2. Igen, nálunk is, a Morrisonsba találtam aszalt formában, úgyhogy vettem, a következő bejegyzésem megint a goji bogyóról lesz, készítek is majd róla képet, sőt, muffinba terveztem használni. Nagyon szép élenk piros színe van, és még finom is :), a szörpös változatért sasolok amikor otthon járok, nagyon felizgatta a fantáziámat most :p

    VálaszTörlés
  3. Most sikerült beszereznem aszalt formában, Dr. Chen Patika márkájú, és az van ráírva a csomagolásra: "Ha messzi útra mész, ne egyél líciumot! - tartja a régi kínai közmondás, hiszen a hagyományos kínai orvosok elgondolása szerint hatással van a nemi vágyra."
    Illetve jelentős béta-karotin tartalma miatt kedvező hatással van a szem egészségére, valamint a yin erősítőjeként tartják számon... ;-)
    És tényleg mazsolás íze van!

    VálaszTörlés
  4. Haha! Tényleg, én is azt olvastam, hogy hatással van állítólag a nemi vágyra, örülök hogy sikerült venned, épp ma voltam bent a városban egy jót szétnézni, és magtaláltam azt a boltot ahol tönköly-búza lisztet, mandula lisztet stb... árulnak, tervezem a közel jövőben hogy kipróbálom azt a mandula lisztes kenyeret. Sőt, még quinoa lisztjük is van :) meg bió zabpehely meg minden, nagyon jó :p... de vissza a goji bogyóra, kiváló sütéshez és snack-nek is, lehet nasizni (én pl datolyával együtt) bűntudat nélkül :).

    VálaszTörlés